Draknästet 2023 - Stay Hot UF

Som en ljusglimt i decembermörkret arrangerar vi på Infrakraft varje år ett lokalt Draknäste för UF-företagare. I år var det tredje året där ett stort antal unga företagare fick pitcha sin företagsidé inför en jury från näringslivet.

Från början var det 18 företag i en kvalificeringsrunda, varav juryn utsåg fyra företag som gick vidare till den spännande finalen. Extra intressant att samtliga finalföretag drivs av tjejer.

Till final gick:

  • Stay Hot UF som tillverkar och säljer pannband och buffar i fleece, med en design baserad på tjejernas egna erfarenheter från tävlande i skidåkning och skidskytte.
  • Jaktiq UF som har konstruerat ett brädspel som ska göra det roligare och mer lustfyllt att träna på den teoretiska delen inför att ta jaktlicens, vilket har blivit svårare de senaste åren.
  • Ekonomiäventyret UF som i sin verksamhet lyfter fram vikten av att lära sig privatekonomi i skolan, vilket är kraftigt eftersatt i dagens utbildningar. Arbete pågår att tillsammans med elever, lärare och föräldrar ta fram den bästa vägen fram till ökad kunskap.
  • Tjänstefabriken UF erbjuder företag hjälp vid event, arbetstoppar och andra tillfällen där det behövs en extra insats. En modern variant av ett bemanningsföretag.

Efter fyra härliga pitcher sammanträdde juryn och efter stor vånda enades de om följande prispall:

Segrade gjorde Stay Hot UF som utöver äran även vann 10 000 kr till att utveckla företaget. På andra plats kom Jaktiq som vann 5 000 kr och på delad tredjeplats kom Ekonomiäventyret UF och Tjänstefabriken UF som vann 2 500 kr vardera.

Vi säger grattis till finalföretagen och ett stort tack för en energifylld och inspirerande dag. Ni bevisade verkligen att framtiden är ljus för den värmländska företagsamheten. 


Publicerat: 20 december, 2023